ArtCamp


Vadstena Folkets park blir en skulpturpark!

Artcamp är ett pågående projekt med syftet att utveckla nya metoder och aktiviteter för Sveriges folkparker. Folkuniversitetet är huvudman med ekonomi från Leader Folkungaland.

Skulpturprojektet vänder sig till Östgötakonstnärer som på uppdrag skapar sina verk på tema Sveriges Folkparkers minnen och historia. Målet är att skapa en bestående skulpturpark med invigning av hela parken år 2021. Parken har då 12 bestående verk och ses som ett startskott för en framtida samlingsplats för konst och kultur att växa sig stark i länet.


Första etappen är klar och de fyra första skulpturerna kom på plats i år. Konstnärer  som valts ut och skapat de första skulpturer är följande: Sissi Westerberg, Linn-Marie Carlehed, Olav Lunde och Eva Lindgren.


Andra etappen är igång.

Följande konstnärer har valts ut för att delta i den andra etappen: Eva Fårnåå, Hasti Radpour, Per Josevsson, Maria Segersäll 


Det konstnärliga råd som gjort urvalet av konstnärer har bestått av Hannah Gruffman, kulturchef i Motala, Maria Jönsson, kulturchef i Vadstena, Dag Källman, konstnär i Vadstena, Anders Lindkvist, ordförande för Östgöta konstförening och Urban Hansson, gallerist i Linköping. 


  Till "Årets Leader-projekt" nomineras ArtCamp i Vadstena Folkets park.

läs mer: https://youtu.be/1cKAwmMnfVI 

Projektledarna: Nada Tendzeric och Ida Olai

AKTIVITETER

Vi finns på Facebook.

Besök oss gärna och gilla, kommentera, följ och dela.